Ik, Eva de Jager, ben opgeleid als theaterdocent aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem.
Daarnaast heb ik aan de Dansacademie te Tilburg de opleiding tot Bewegingsexpressietherapeut gevolgd.

In mijn dagelijks leven ben ik met veel plezier werkzaam als dans/bewegingstherapeute binnen de verslavingszorg. Als theatermaakster heb ik de afgelopen jaren diverse locatietheatervoorstellingen gemaakt en heb ik mijn eigen stijl gevonden in het geven van dansimprovisatie en bewegingstheater.

Zowel als therapeut als theatermaakster voel ik me als een vis in het water.
Geen van beide zou ik willen missen.

Sinds 10 jaar woon ik in Rheden. Ik ben ruim 6 jaar geleden begonnen met het aanbod voor dansimprovisatie in het Dorpshuis. Inmiddels samen met de deelnemers een maandelijks terugkerend dansavond waarin ieder zijn inbreng in voorbereiding, dans, beweging en muziek. Iedereen is vrijblijvend elke maand welkom!

Daarnaast geniet ik sinds dit seizoen weer in de regie bij De Firma Zorgbehang… Een groep semi-professionele acteurs, waarbij eigen ervaringen op het gebied van de geestelijke gezondheidszorg (GGZ) bron van inspiratie is. Onze missie is de beeldvorming rondom psychiatrie positief te be├»nvloeden. De voorstelling die nu in de maak is zal gaan zorgen voor herkenning, ontlading, verbazing, ontroering, openheid, betrokkenheid en begrip. Ondanks de coronatijd blijf ik maken en zoeken we de mogelijkheden op de spelvloer om tot een persoonlijke voorstelling te komen. Een heerlijke groep waarin mijn achtergrond ervaringsdeskundigheid, theatermaakster en danstherapeute (al mijn kanten) samen komen.

Curriculum Vitae